marți, 19 mai 2009

Today's latest

Timpul care curge...

  • după o prezentare/discuţie cu Diana şi Magda mi-am dat seama că de fapt habar n-am ce vreau sa fac mai departe
  • sunt momente când replici de tipul «te ştiu de pe blogul myadobe» / «îţi ştiu blogul» mă fac să mă simt ca un idiot. ca un idiot care locuieşte-ntr-o peşteră
  • încerc să-mi impun să nu mai fac nici o investiţie în echipament foto până ce nu încep să dau şi nişte rezultate; momentan nu sunt nici la călcâiul broaştei din punctul ăsta de vedere
  • în unele chestii lucrurile sunt mult mai simple atunci când *nu* ai bani
  • când văd cum încep să se precipite lucrurile în jurul meu mă întreb dacă nu sunt cu mult mai inconştient decât îmi spun mie însumi că sunt

5 comentarii:

sonia spunea...

Cineva faimos din IT (iti spun cine cand imi amintesc) spunea ca "pana la 29 de ani sa NU ai niciun job serios". Altfel n-ai cum sa-ti descoperi adevarata vocatie.

Uita-te la mine, la un an de la terminarea facultatii stiu ca imi place design-ul, dar m-as apuca si de Arte si de Psiho si chiar de Arhitectura (un vechi vis de-al meu). Nu stiu inca daca sa incep alta facultate sau doar master in IT... sau altceva.

Stefan Bucur spunea...

Nu stiu exact ce intelege respectivul prin "job serios" (sau prin job "ne-serios" :) ), insa tind sa nu fiu de acord cu el, oricat de faimos ar fi :P De cele mai multe ori fix un job serios te face sa-ti dai seama ca de fapt NU vrei sa faci lucrul respectiv. Stresul, obligatiile si constrangerile unui job serios iti pun la incercare pasiunea pentru acel domeniu si astfel iti poti contura mai bine prioritatile si interesele.

In alta ordine de idei, aud din ce in ce mai des intrebarea "Tu ce vrei sa faci in viata?", si pe masura ce o reaud, mi se pare din ce in ce mai stupida. Daca nu stii acum ce vrei sa faci in viata, de ce ar insemna asta ca o sa ajungi sa ungi macazul la CFR? Viata nu mi se pare ca ar trebui sa fie ca un produs cu requirements, roadmap si early planning la care sa nu poti face rabat.

Mi se pare perfect in regula ca (mai ales la varsta asta, daca nu si mai incolo, daca iti mai permiti) sa actionezi dupa decizii de moment, bazate pe "oportunitatile" de moment, pe pasiunile tale trecatoare si nevoile tale. Conteaza sa nu-ti pierzi flexibilitatea si puterea de a lua decizii :) In rest... e o secventa care imi place foarte mult in filmuletul postat de Body pe myadobe, cu "Traim vremuri exponentiale". Ea spune ca sistemul educational actual trebuie sa pregateasca specialisti pentru meserii care nici macar nu s-au inventat inca.

Asa ca lasa intrebarea "ce vrei sa faci mai departe?", si mai bine intreaba-te "ce vrei sa faci ACUM?" Poate iti va fi mai usor sa raspunzi. :)

Sonia spunea...

@ Stefan:
Poate ca tie personal iti este usor sa spui asta, fiindca ti-ai "aranjat" deja o sedere intre 6 si 48 de luni in Elvetia.
Pentru ceilalti insa, viitorul este inca incert. Poate tocmai pentru ca nu si-au descoperit pasiunea adevarata (sau au mai multe pasiuni si nu stiu intre care sa aleaga).

@ MiChou: in general, astfel de momente in viata te pun pe ganduri nu ca sa te intrebi "ce vrei mai departe", ci ca sa constientizezi ca vrei mai mult de la tine insuti.

Stefan Bucur spunea...

@Sonia: Imi pare rau ca interpretezi asa mesajul meu. Am spus lucrurile astea pentru ca simt ca modul asta de gandire m-a ajutat pe mine sa-mi "aranjez" acele X luni in Elvetia, printre altele. Aceleasi probleme mi le-am pus si eu, si mi le pun in continuare, intr-o anumita masura... But enough about me.

miChou spunea...

Get a blog you two :P