duminică, 17 octombrie 2010

MyPaint 0.9.0 beta is out!


După cum povesteam și-n postul trecut, de ceva vreme mă joc cu MyPaint. Recent s-a lansat versiunea 0.9.0beta, iar versiunea finală de 0.9 este programată pentru sfâșitul lui octombrie, prima jumătate a lui noiembrie. Versiunea nouă (sic!) nu e radical diferită față de precedenta, dar aduce câteva lucruri bune în plus:

  • posibilitatea de ascundere a tuturor ferestrelor cu o singură tastă (implicit Tab) - utilă mai ales când lucrezi în full-screen și vrei să vezi doar imaginea, sau când ai nevoie urgentă de spațiu
  • un set actualizat de brush-uri, ceva mai bine organizate
  • nu mai pot fi selectate mai multe categorii de brush-uri în același timp (discutabil dacă-i un lucru bun sau nu, deși mutarea unui brush din categoria curent selectată în alta se face mai ușor, prin drag deasupra label-ului)
  • un total de 6 controale pentru culoare: Brighter/Darker (prezente și în 0.8.2), Warmer/Cooler, Purer/Grayer
Ce nu mi se pare tocmai ok (sper să poată fi fixat, în cazul în care nu e by design) e faptul că nu mai merg toate short-cut-urile pe care mi le setasem în 0.8.2. E vorba de rotirea canvasului și de alterarea culorii (Bridghter/Darker). Problema vine din faptul că-n fișierul de configurare de 0.8.2 acțiunile respective sunt de tip WindowActions în timp de în 0.9.0 sunt de tip DocumentActions (e posibil deci să fie vorba de o schimbare mai profundă de design pe dedesubt).

În rest, aștept cu nerăbdare versiunea finală. Și cine știe, poate-mi bag nițel nasul și prin cod (având în vedere că-i Python și nu trebuie să fac cine știe ce acrobații pentru a-l build-ui :) ).

Niciun comentariu: